Skip to content

Citroen-honingmarinade met verse kruiden

Een goede marinade staat of valt met een goede basis: een zuur ingrediënt, een vet ingrediënt en een smaakmaker, zoals een zoete honingtoets. De citroen-honingmarinade van Meli vinkt alle hokjes af!

Lunch & Diner
Salades & Dressings & Marinades
Citroen-honingmarinade met verse kruiden
Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • el
  • el
  • el
  • el
  • el
  • tl

Instructies

Stap 1

Pers de knoflook en meng met de olijfolie en de fijn gesneden tijm, munt en rozemarijn in een kleine kom. Voeg dan het citroensap, de tomatenpasta, wat Meli honing, paprikapoeder en chilivlokken toe. Roer goed.

Stap 2

Plaats het vlees (ribbetjes en biefstuk zijn de beste keuzes voor deze marinade) in een afsluitbare plastic zak en meng met de marinade.

Stap 3

Kneed de marinade goed in het vlees en laat het op z’n minst een uur, indien mogelijk een nacht, in de koelkast staan.

Stap 4

Haal het vlees ongeveer een half uur voor het koken uit de koelkast zodat het langzaam op kamertemperatuur kan komen. Nu ben je klaar om te bakken, grillen en koken!

Tip

Serveer met sesamzaad en fijngehakte peterselie om het vlees als een mooi gerecht op te dienen!

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.