Zeebaarsfilet met sausje van honing, mosterd en dille
Ingrediënten
- g
- el
- tl
- cl
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Kruid de zeebaarsfilets met flink wat peper en zout, en bak hem lichtbruin.
Stap 3
Snijd de venkel, sperzieboontjes en zoete aardappel fijn, de zoete aardappel eventueel met een dunschiller voor een extra touch.
Stap 4
Leg de groentjes in een ovenschaal met wat olijfolie, dille en peterselie en laat gedurende 15 minuten garen in de oven.
Stap 5
Versnipper de sjalot en laat met wat olijfolie fruiten in een steelpan.
Stap 6
Voeg hierbij 1 dl water, roer het aanbaksel los en meng hierbij de honing, het citroensap, de mosterd en de room toe.
Stap 7
Verkruimel het bouillonblokje onder het mengsel en roer goed om. Werk af met nog wat dille en peterselie.
Stap 8
Serveer de zeebaarsfilet met de groentjes, de saus en eventueel wat aardappelpuree. (ook lekker met krielaardappeltjes!)
Barbecuetip: Maak een papillot met alle ingrediënten en laat ongeveer 12 min. garen op de barbecue.