Skip to content

Zeebaarsfilet met sausje van honing, mosterd en dille

Lunch & Diner
Vis
Zeebaarsfilet met sausje van honing, mosterd en dille
Bereidingstijd
40 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • el
  • tl
  • cl

Instructies

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Kruid de zeebaarsfilets met flink wat peper en zout, en bak hem lichtbruin.

Stap 3

Snijd de venkel, sperzieboontjes en zoete aardappel fijn, de zoete aardappel eventueel met een dunschiller voor een extra touch.

Stap 4

Leg de groentjes in een ovenschaal met wat olijfolie, dille en peterselie en laat gedurende 15 minuten garen in de oven.

Stap 5

Versnipper de sjalot en laat met wat olijfolie fruiten in een steelpan.

Stap 6

Voeg hierbij 1 dl water, roer het aanbaksel los en meng hierbij de honing, het citroensap, de mosterd en de room toe.

Stap 7

Verkruimel het bouillonblokje onder het mengsel en roer goed om. Werk af met nog wat dille en peterselie.

Stap 8

Serveer de zeebaarsfilet met de groentjes, de saus en eventueel wat aardappelpuree.
(ook lekker met krielaardappeltjes!)

Barbecuetip: Maak een papillot met alle ingrediënten en laat ongeveer 12 min. garen op de barbecue.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.