Pastéis de Belém (Portugese roomtaartjes)
Bereidingstijd 40-min
Snijd de uiteinden van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes grondig. Kook ze vervolgens in ongeveer 4 min. gaar in gezouten water. Giet af en zet apart.
Pel en versnipper de sjalot. Snijd ook de knoflook in heel dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes.
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Schep met een schuimspaan uit de wok.
Roerbak de spruitjes samen met de versnipperde sjalot op halfhoog vuur ca. 2 min. Voeg halverwege de honing toe.
Voeg de knoflook en walnoten toe aan de gekarameliseerde spruitjes en laat ongeveer 30 sec. meebakken.
Roer op het einde de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smakelijk!