Skip to content

Honingcake met citroen en gember

Tijd voor jezelf
Verwenmomentje
Honingcake met citroen en gember
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
50 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • g
  • ml
  • g
  • g
  • tl

Instructies

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Stap 2

Verwarm de boter samen met de honing en de blonde kandijsuiker op een laag vuurtje.

Stap 3

Neem het mengsel van het vuur en voeg nu de bloem, de melk, het ei, het zout en de geraspte gember toe. Meng tot een glad beslag en voeg wat citroensap toe.

Stap 4

Rasp de schil van de citroen en voeg de zeste toe aan het beslag.

Stap 5

Vet de cakevorm in met wat boter en bloem zodat de cake niet aan de vorm plakt.

Stap 6

Giet het mengsel in de vorm en bak gedurende 50 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten vooraleer je de cake uit de vorm haalt.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.