Gegrilde camembert met vijgen en honing
Ingrediënten
- dl
- tl
- g
Instructies
Stap 1
Hak de walnoten grof, ontdoe de rode peper van zijn zaadjes en hak fijn.
Stap 2
Giet de bloemenhoning in een pan en verwarm zachtjes.
Stap 3
Voeg de walnoot, rode peper en het komijnzaad toe en verwarm ongeveer 2 minuten.
Stap 4
In de pan:
Verhit de grillpan en bestrijk de camembert met zonnebloemolie.
Laat de camembert ongeveer 2 minuten aan elke zijde grillen tot de kaas zacht is, maar nog niet volledig gesmolten.
Plaats de camembert op een bord en snijd er enkele inkepingen in.
Op de barbecue:
Verwijder de plasticfolie rond de camembert. Steek hem terug in het houten doosje en kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Plaats zo op de barbecue en laat mooi zacht worden.
Stap 5
Verdeel het honingmengsel over de camembert. Snij de vijgen in vieren en werk af met rozemarijn.
Stap 6
Serveer de camembert met stukjes brood. Ook lekker als aperitiefhapje!