Skip to content

Marokkaanse wortelsoep

Lunch & Diner
Vegetarisch
Marokkaanse wortelsoep
Bereidingstijd
40 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • g
  • tl
  • tl
  • tl

Instructies

Stap 1

Smelt de boter in een grote kookpot op een middelhoog vuur. Doe er de fijngehakte ajuin in en bak deze in 2 minuten glazig. Meng er de geschilde, en in blokjes gesneden wortelen door.

Stap 2

Los het bouillonblokje op in 500 ml water en giet de bouillon daarna in de kookpot. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de wortelen gaar zijn.

Stap 3

Bak het komijnzaad zo’n 4 tot 5 minuten in een pan. Laat het afkoelen. Maal fijn in een kruidenmolen en hou het opzij voor de afwerking.

Stap 4

Haal de soep van het vuur en mix ze tot een gladde massa. Roer er daarna enkele lepels honing, het citroensap en de piment door. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de soep in een leuke thermos of afsluitbare pot en voeg voor je luncht een beetje verse yoghurt en het komijnzaad toe.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.