Skip to content

Zalm met honing-sesamsausje en avocado

Lunch & Diner
Vis
Zalm met honing-sesamsausje en avocado
Bereidingstijd
40 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • ml
  • tl
  • tl

  • (pers er twee en houd het sap apart)
  • tl
    (ongepeld)

Instructies

Stap 1

Schik de vier zalmmoten in een lage ovenschotel. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Meng de honing, mosterd, gember en het citroensap tot een fijne mengeling en giet over de zalm. Strooi het sesamzaad over het geheel.

Stap 3

Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven à 165 °c.

Stap 4

Haal de folie er na 15 min. af, plaats de tijm erbij, leg enkele schijfjes citroen op de zalm en laat nog 5 min. verder garen.

Stap 5

Haal de ovenschotel uit de oven. Plaats de zalm op een bord en schep wat van de overgebleven saus erbij.

Stap 6

Werk af met enkele stukken avocado, wat rucola en schijfjes citroen.

TIP

Serveer met basmatirijst of een groentenpuree.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.