Skip to content

Stoofpotje met Meli Dadelstroop

Lunch & Diner
Vlees & Gevogelte
Stoofpotje met Meli Dadelstroop
Bereidingstijd
90 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • tl
  • tl
  • ml

  • (geperst)
  • cm
    (geraspt)
  • g
  • ml
  • ml
  • ml
  • el
  • tl
    (gemalen)
  • el

Instructies

Stap 1

Meng het zout en de ras el hanout samen en wrijf de kip in met de kruiden. Verhit de olijfolie in een gietijzeren kookpot en bak de gesnipperde sjalotten 4 à 5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 2

Voeg de look en gember toe en bak gedurende 3 minuten. Haal de gebakken kruiden uit de kookpot en bak de kip in dezelfde pot aan alle kanten goudbruin op een middelhoog vuur

Stap 3

Schil en snijd de wortelen en courgette in stukken. Doe ze in de kookpot samen met de abrikozen, rozijnen, muntblaadjes en gebakken uien-look-gember-mengsel. Meng in een andere kom de kippenbouillon met Meli Dadelstroop, harissa, tomatenconcentraat, citroensap en komijn. Voeg toe aan de kookpot met kip.

Stap 4

Breng aan de kook, dek af en laat daarna 1 uur zachtjes pruttelen. Werk af met pijnboompitten en verse munt. Serveer met rijst of couscous.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.