Skip to content

Rodebietensoep met zure room

Lunch & Diner
Vegetarisch
Rodebietensoep met zure room
Bereidingstijd
50 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • el
  • cl
  • el
    ((Afwerking))
  • el
    ((Afwerking))
  • el
    ((Afwerking))

  • ((Afwerking))

Instructies

Stap 1

Snipper de uien en de look fijn. Snij de selder en de wortel in blokjes. Snij de rode bieten in stukken.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg daarna ook de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 minuten sudderen.

Stap 3

Breng ondertussen de zure room op smaak met peper, zout, de graanmosterd en de honing. Roer los.

Stap 4

Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 minuten verder garen.

Stap 5

Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat dressing van zure room over. Garneer eventueel met pitten, zaden en plukjes groene kruiden.

Download onze receptenboekjes

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quaerat iure quis aspernatur ex, magnam, optio nam modi dolore nihil quos, aliquam in expedita. Quidem ducimus impedit est, corrupti dolorem officiis?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.